Wegański biszkopcik z malinami ?>

Wegański biszkopcik z malinami

Mój totalny eksperyment i wynik mojej improwizacji, w kuchni wegańskiej. Muszę zaznaczyć, że ciasto jest bardzo niskie, ale ciekawe w smaku :)

Składniki:

  • zalewa z 1 puszki po cieciorce
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki ciemnego kakao
  • 120 g cukru pudru
  • gorzka czekolada 90% (do przystrojenia)
  • garść świeżych malin

Przygotowanie:

Zalewę ubijamy, kiedy staje się sztywna, partiami dosypujemy cukier puder. Następnie na najmniejszych obrotach miksujemy dodając mąkę zmieszaną z kakao. Kiedy wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączą ciasto przelewamy do foremki „tortownicy” wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem kokosowym i posypanej mąką kukurydzianą.
Pieczemy ok.20-25 minut kiedy wierzch zacznie delikatnie pękać.
Podajemy posypane posiekaną gorzką czekoladą, przystrojone listkami świeżej mięty i malinami.

 

wega ciachowegprofil ciachozgory

Comments are closed.