Waniliowy budyń jaglany ?>

Waniliowy budyń jaglany

Myśląc o mlecznym deserze powstał oto pyszny mooocno waniliowy budyń jaglany 😉

Składniki:

  • 2 szklanki mleka roślinnego
  • 4 łyżki suchej kaszy jaglanej (zmielonej w młynku)
  • 1 łyżka maki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 1 laska wanilii
  • 1 łyżeczka miodu

Przygotowanie:
Mleko gotujemy, dodajemy zmieloną kaszę jaglaną, olej kokosowy i mąkę ziemniaczaną.
Przekrajamy laskę wanilii i dodajemy wyskrobane nożem ziarenka, dodajemy do mleka.
Pod koniec gotowania dodajemy miód.
Podajemy od razu na gorąco z ulubionym domowym dżemem (u mnie akurat porzeczkowy).
Można zrobić efektowne warstwy układając na przemian dżem, warstwa budyniu 😉

jaglany3

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *