Wafel z jaglanym kremem czekoladowym ?>

Wafel z jaglanym kremem czekoladowym

Dziś przepis na bardzo szybką słodką przekąskę : wafelki z czekoladowym jaglanym kremem. Przyznaję, że zawsze mam pod ręką dobrą gorzką czekoladę i odrobinę kaszy, stąd też wyczarowałam taką przekąskę :-)

Składniki:

  • 8 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
  • 8 łyżek mleka kokosowego
  • 4 kostki gorzkiej czekolady (90%)
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego lub miodu (opcjonalnie)
  • wafle bezglutenowe (2 płaty)

Przygotowanie:
Czekoladę z dodatkiem mleka kokosowego rozpuszczamy w kąpieli wodnej (lub podgrzewamy w mikrofali).
Wszystkie składniki na krem miksujemy za pomocą blendera do uzyskania gładkiego kremu.
Tak przygotowanym kremem smarujemy płat wafla i przykrywamy go kolejnym płatem.
Kroimy na kawałki w duże kwadraty. Jemy od razu! 😉

wafelek

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *