Racuszki jaglane z surówką z czerwonej kapusty ?>

Racuszki jaglane z surówką z czerwonej kapusty

Szybkie danie, przekąska wegetariańska- racuszki z kaszy jaglanej z surówką z czerwonej kapusty i selera. Taka moja improwizacja 😉

Składniki:

Racuszki:

  • 8 łyżek kaszy jaglanej
  • 2 łyżki jaglanej mąki
  • 8 łyżkek wody/ rosołu
  • 1 jajko

Surówka:

  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 1/4 korzenia selera
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1 marchewka
  • 1 kiszony ogórek
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • sól himalajska, pieprz ziołowy

Przygotowanie:
Wszystkie składniki na racuszki dokładnie miksujemy za pomocą blendera  dodajemy szczyptę soli i pieprzu.
Warzywa na surówkę ścieramy na tarce na grubych oczkach. Dodajemy olej  i miód, pieprz i sól do smaku, dokładnie mieszamy. Na chwilę odstawiamy.
W tym czasie na rozgrzanej patelni smażymy małe racuszki (nakładamy po 1 łyżce masy), do momentu aż ładnie się zarumienią z każdej strony.
Przekładamy gorące racuchy surówką tworząc stosik, od razu zjadamy! 😉

racuchy

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *