Pudding jaglany z musem gruszkowym ?>

Pudding jaglany z musem gruszkowym

Pudding jaglany z przesłodką gruszką z prawdziwą wanilią, pycha deser, o który coraz częściej upominają się domowe łasuchy 😉

Składniki:

  • 2 dojrzałe gruszki
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1.5 szklanki mleka roślinnego
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1 laska wanilii
  • domowa granola

Przygotowanie:
Gruszkę obieramy i drobno kroimy.
Laskę wanilii przekrajmy na pół i wyskrobujemy ziarenka.
Wrzucamy gruszki i ziarenka z jednej laski wanilii do rondelka.
Wszystko dusimy, aż gruszki całkowicie się rozpadną i powstanie mus.
(Pod koniec duszenia jeśli konsystencja jest nadal rzadka, dodajemy mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w łyżeczce wody).
Kaszę jaglaną, mleko i miód miksujemy za pomocą blendera.
Układamy warstwy deseru, najlepiej w przeźroczystych słoiczkach lub pucharkach.
Na dno dajemy odrobinę granoli.
Następnie pudding jaglany, mus gruszkowy, ponownie pudding jaglany.
Wierz posypujemy granolą, przystrajamy jaską wanilii 😉

pudding6

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *