Pomidorowa jaglanka z czerwoną ciecierzycą ?>

Pomidorowa jaglanka z czerwoną ciecierzycą

Szybki sposób szybkie przygotowanie pożywnego posiłku, który łatwo można zabrać ze sobą. Smakuje równie dobrze na zimo i na gorąco :)

Składniki (1 os.):

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 3 łyżki czerwonej ciecierzycy (z puszki)
  • 100 g cukinii
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1 mała marchewka
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 3-4 łyżki wody
  • sól himalajska, świeżo zmielony pieprz czarny
  • świeża bazylia (kilka listków)

 

Przygotowanie:

Cukinię kroję w drobną kostkę. Marchewkę obieramy i za pomocą obieraczki robimy cienkie paski.
Cebulkę siekamy, smażymy na odrobinie oleju kokosowego.
Następnie dorzucamy cukinię, paprykę i marchewkę, smażymy przez ok.5 minut.
W tym czasie w dowolnym naczyniu mieszamy przecier z wodą.
Do warzyw dodajemy kaszę, a po chwili przecier pomidorowy oraz ciecierzycę.
Doprawiamy wszystko do smaku i posypujemy posiekaną świeżą bazylią, gotowe 😉

 

kasza5  kasza

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *