Placuszki dyniowe ?>

Placuszki dyniowe

Jesienne kolorki, więc cudnie pomarańczowa dynia już poszła w ruch :-)

Składniki:

  • 1 szklanka puree z dyni
  • 5-6 łyżek płatków jaglanych
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • pół szklanki mleka roślinnego (u mnie kokosowe)
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • sól, gałka muszkatołowa

Przygotowane:
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Jeśli konsystencja jest za rzadka dodajemy płatki jaglane, jeśli zbyt gęsta dodajemy odrobinę mleka lub wody.

Nabieramy porcje łyżka i smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni.

Podajemy z ulybionym dżemem lub syropem klonowym jak kto woli 😉

puree3

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *