Pasta z ciecierzycy i pieczonej czerwonej papryki ?>

Pasta z ciecierzycy i pieczonej czerwonej papryki

       Kiedy nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowanie apetycznego śniadania zbawiennym staje się przygotowanie pasty, którą możemy posmarować kanapki  lub wytrawne omlety 😉 Można przechowywać ją w lodówce, więc zawsze jest pod ręką 😉

Składniki:

  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 czerwona papryka
  • sól, pieprz
  • pół łyżeczki garam masla

Przygotowanie:
Paprykę układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy przez ok.25-30 minut.
Kiedy nieco przestygnie usuwamy skórę.
Ciecierzycę z puszki odsączamy, dodajemy obraną paprykę oraz przyprawy.
Wszystko dokładnie miksujemy za pomocą blendera.
Gotowe!! Zamykamy w szczelnym w słoiku lub opakowaniu, przechowujemy w lodówce 😉

pasta2

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *