Naleśniki z mąki dyniowej (bez glutenu i laktozy) ?>

Naleśniki z mąki dyniowej (bez glutenu i laktozy)

Moja wersja bezglutenowych naleśników z mąki dyniowej, która jest moim nowym nabytniem. Ciekawy kolor i smak naleśników, pasuje w wersji na słodko i wersji wytrawnej 😉

Składniki:

  • 4 łyżki mąki dyniowej
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 szklanka mleka migdałowego (niesłodzonego)
  • 2 jajka
  • szczypta soli

Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą za pomocą trzepaczki lub miksera.
Nabieramy porcje ciasta naleśnikowego, wylewamy na patelnię i smażymy z obu stron.
Podajemy przesmarowane ulubionym dżemem lub twarożkiem, na słodko i wytrawnie, jak lubimy 😉

nalesniki

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *