Najprostsze naleśniki bezglutenowe ?>

Najprostsze naleśniki bezglutenowe

Dziś mój sposób na moje ukochane naleśniki. Moja prosta, uniwersalna mieszanka mąk, mleko roślinne i…naleśniki bez glutenowe i bez laktozy mamy gotowe. Słowem…nic prostszego 😉

Składniki:

  • 2 łyżki mąki kukurydzianej (lub jaglanej)
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka kokosowo-ryżowego (może być każde inne roślinne mleko)
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • szczypta soli

Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy za pomocą trzepaczki, do uzyskania gładkiej masy.
Na rozgrzaną patelnię nalewamy po chochli, smażymy aż ładnie się zarumienią.
Podajemy posmarowane ulubionym dżemem.

nalesniki

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *