Kukurydziana panna cotta z polewą truskawkowo-miętową ?>

Kukurydziana panna cotta z polewą truskawkowo-miętową

Truskawkowe szaleństwo, czyli to co lubię najbardziej!!! 😉 Z tej racji mój sposób na ukochane połączenie truskawek ze świeżą miętą z domowego ogródka :)

Składniki:

  • 1 garść świeżych truskawek
  • 10 sporych wielkości lisków mięty
  • 1 łyżka cukru z wanilią (domowego)
  • 4 łyżki kaszy kukurydzianej
  • 1 szklanka napoju kokosowego

Przygotowanie:

  • Napój kokosowy zagotowujemy, wsypujemy kaszę kukurydzianą oraz cukier brązowy, gotujemy do zgęstnienia, co jakiś czas mieszając. Następnie przelewamy do pucharków, lub innych naczyń z okrągłym dnem. Odstawiamy do schłodzenia.
  • Truskawki blendujemy z cukrem waniliowym. Następnie dodajemy listki świeżej mięty (wcześniej drobno posiekane nożem). Odstawiamy na 5 minut, następnie blendujemy wszystko dokładnie do momentu połączenia się składników. Polewa gotowa!
  • Wyciągamy na talerzyk schłodzoną panna cotte polewamy polewą i przystrajamy dodatkowo świeżymi truskawkami i listkami mięty. Smacznego! 😉

? panna cotta1

Truskawkowe szaleństwo 2016

Milion smaków truskawek - edycja trzecia

Comments are closed.