Koktajl bananowo-migdałowy ?>

Koktajl bananowo-migdałowy

Tym razem koktajl nieco w wiosennej scenerii, chociaż raczej za oknem mamy kwiecień-plecień, który nie oszczędza nam deszczu, deszczu ze śniegiem…i słońca zarazem. Jednak mimo wszystko udało mi się uchwycić wiosenną zieleń 😉

Składniki (2 porcje):

  • 2 dojrzałe banany
  • pół dojrzałego awokado
  • 1 szklanka mleka migdałowego (lub innego roślinnego)
  • 3-4 łyżki bezglutenowych płatków owsianych
  • sok z połowy cytryny

Przygotowanie:
Płatki zalewamy wrzącą wodą tak aby zakryć ich poziom, ostawiamy na ok.10 minut.
Kiedy płatki się już namoczą wszystkie składniki miksujemy za pomocą blendera , aż uzyskamy gładki, kremowy koktajl.
Jeśli koktajl ma za gęstą konsystencję zwiększamy ilość dodanego mleka, aż uzyskamy oczekiwaną konsystencję 😉
Wierzch możemy przystroić plastrem cytryny i kawałkiem awokado (ja posypałam też odrobinę nasion chia) 😉

kok3

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *