Kokosowy pudding chia z malinami i borówkami ?>

Kokosowy pudding chia z malinami i borówkami

Dziś przepis na małe słodkie conieco 😉 Świeże sezonowe maliny i borówki dopełnią całość deseru :)

Składniki:

  • 2 łyżki niasion chia
  • 150 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżka bezglutenowych płatków owsianych
  • 1 łyżeczka preparowanego amarantusa
  • garść malin
  • garść borówek amerykańskich
  • opcjonalnie: 2 kostki gorzkiej czekolady 90% (posiekane nożem)

Przygotowanie:

Płatki zalewamy odrobiną wrzącej wody, kiedy zmiękną przekładamy do pucharka lekko uklepując łyżeczką.

Mleko kokosowe lekko podgrzewamy, dodajemy nasiona chia, mieszamy przelewamy do pucharka i odstawiamy na noc do lodówki.

W kolejnym dniu przystrajamy świeżymi malinami i borówkami i posypujemy preparowanym amarantusem i posiekaną gorzką czekoladą. Podajemy schłodzone, przystrojone liskiem świeżej mięty :)

 

chia chia2

Comments are closed.