Jaglane muffiny warzywne ?>

Jaglane muffiny warzywne

Tym razem moja kolejna wersja przepisu, w roli głównej- cukinia, szczególnie ukochana 😉 Polecam spróbować, świetne na obiad i kolację 😉

Składniki:

  • 1 cukinia
  • pół papryki czerwonej
  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 duże jajka
  • sól
  • pieprz, wędzona papryka

Przygotowanie:
Marchewkę zetrzeć na tarce, z cukinii zrobić „paski” obieraczką, posypujemy solą i odstawiamy na chwilę.
W tym czasie siekamy cebule i czosnek, następnie przysmażamy na patelni
Kroimy w kostkę czerwoną paprykę 😉
Odsączamy z nadmiaru widy cukinie i marchewkę, wyciskając ją.
Dodajemy paprykę, usmażony czosnek i cebulę, kaszę i jajka, przyprawy.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Foremki na muffiny wykładamy papierem do pieczenia.
Wypełniamy foremki przygotowana masą, pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 190°C aż muffiny się zazłocą.
Podajemy na ciepło 😉

muffin warzywny

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *