Czekociacho z fasoli ?>

Czekociacho z fasoli

Coś słodkiego do niedzielnej kawy, ale może w innym wydaniu… Może na pozór fasola do czekolady mało pasuje, ale zmienicie zdanie jeśli skusicie się i zrobicie takie ciacho. Obiecuję, że się nie rozczarujecie! 😉

Składniki:
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 dojrzałe banany
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego)
  • 3-4 łyżki cukru trzcinowego
  • 4 duże jajka
  • 4 łyżki ciemnego kakao
  • 4 łyżki oleju kokosowego (lub oleju rzepakowego)
  • ziarenka z 1 laski wanilii
Przygotowanie:
Fasolę z puszki odcedzamy, płuczemy wodą.
Wszystkie składniki miksujemy za pomocą blendera. Przelewamy do formy „keksówki” lub do małej prostokątnej blaszki.
Pieczemy przez ok.50-60 minut w temperaturze 190 °C.
Posypujemy cukrem pudrem i podajemy po całkowitym przestudzeniu (tak smakuje najlepiej) 😉
 ciasto4 brownie
 *Przepis powstał we współpracy  portalem KobiecePorady.pl, gdzie można go również znaleźć :-)

Comments

2 thoughts on “Czekociacho z fasoli

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *