Ciasteczka z czerwonej soczewicy z melasą karobową ?>

Ciasteczka z czerwonej soczewicy z melasą karobową

Tym razem ciasteczka z karobem, który w końcu zdecydowałam się kupić, i…stąd powstał pomysł na sprawdzenie go w domowych słodkościach 😉

Składniki:

  • ok.100 g suchej czerwonej soczewicy
  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżka melasy karobowej

Przygotowanie:
Soczewicę gotujemy do miękkości ( w proporcji z wodą 2:1, przez ok.15 minut. Może się nawet nieco rozgotować, bo i tak będziemy ją miksować).
Kiedy wchłonie wodę jest już gotowa, nastepnie odstawiamy do przestudzenia.
Dodajemy resztę składników i wszystko dokładnie miksujemy za pomocą blendera.
Masę wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą łyżeczki, formując nasze ciasteczka.
Pieczemy w temperaturze 190°C przez ok.20 minut. Ciastka będą chrupiące z wierzchu a lekko wilgotne w środku, pycha!;)

chachooo

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *