Chrupiące ciastka kukurydziane ?>

Chrupiące ciastka kukurydziane

Jak widać udało mi się uchwycić piękną zieleń trawy i…nieco suchych liści, co trafnie ukazuje nam obecnie zmianę pór roku., ale to taka moja skromna dygresja :-) Wracając, dziś przepis na chrupiące ciasteczka ze śniadaniowych płatków kukurydzianych, taka słodka przekąska do popołudniowej kawki 😉

Składniki:

  • 2 szklanki płatków kukurydzianych 
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 duże jajka

Przygotowanie: 
Płatki kukurydziane rozdrabniamy gniotąc rękami lub za pomocą młynka do kawy (ale żeby nie były całkiem rozdrobnione na mąkę).
Dodajemy mąkę kokosową, cukier i jajka.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Nabieramy porcje łyżką i formujemy kuleczki, układamy je pojedynczo na blaszce lekko spłaszczając.
Pieczemy w temperaturze 190 °C przez ok.20-30 minut, aż będą ładnie odchodzić od papieru.
Najlepiej smakują tego samego dnia 😉

ciastka5

 

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *