Chrupiące ciasteczka owsiano-jaglane ?>

Chrupiące ciasteczka owsiano-jaglane

Dziś przepis na improwizowane małe, słodkie co nieco, czyli…ciastka owsiano-jaglane 😉 Przepyszne ciastka, naprawdę nie trzeba dużej ilości cukru, żeby były słodkie :-)

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych (bezglutenowych)
  • 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 łyżki mąki jaglanej
  • 2 łyżki margyny (bezmlecznej)
  • 2 łyżki suszonej żurowiny
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego)
  • szczypta cynamonu

Przygotowanie:
Margarynę ucieramy z cukrem, aż cukier całkiem się rozpuści.
W osobnej misce dokładnie mieszamy ze sobą resztę składników (mąkę , płatki owsiane, kaszę, żurawinę, cynamon i proszek do pieczenia).
Następnie wszystko to dodajemy do utartej margaryny z cukrem, cały czas miksując do momentu aż składniki dobrze się połączą.
Masa na ciasta ma być gęsta i lepka.
Porcje ciasta nabieramy za pomocą łyżki formując ciastka, spłaszczamy je układając na papierze do pieczenia wyłożonego na blaszce.
Pieczemy  w temperaturze 190 °C przez ok.20-25 minut (aż się zarumienią).

CIASTKA123

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *